Renderworks achtergronden toepassen

een Renderworks achtergrond kunnen op individuele zichtvensters toegepast worden of op alle ontwerplagen in een bestand.

Spotlight-gebruikers kunnen de Renderworksachtergrond instellen met het commando Set Spotlight Rendering Options (zie  (Vectorworks uitbreidingsmodule Product vereist).

Om een Renderworksachtergrond toe te passen op een zichtvenster:

Klik in het Infopalet van een geselecteerd zichtvenster op de knop RW achtergrond.

Als de Renderachtergrond van het zichtvenster is ingesteld op een Renderworksstijl die een Renderworksachtergrond gebruikt, kan de achtergrond niet worden gewijzigd vanuit het Infopalet; zie Renderworksstijlen.

Commando

Locatie

Bepaal Renderworksachtergrond

Weergave

Om een Renderworksachtergrond toe te passen op Ontwerplagen:

Selecteer het commando.

Je kan ook dubbelklikken op de bron in het hulpbronnenbeheer of de bron naar een ontwerplaag slepen, of een achtergrond selecteren in het dialoogvenster Bewerk ontwerplagen.

Het dialoogvenster ‘Renderworksachtergrond’ wordt geopend.

Selecteer een Renderworksachtergrond uit een bibliotheek of uit het huidige document.

Wanneer de tekening wordt gerenderd in een Renderworks of Shaded methode, wordt de achtergrond toegepast op alle ontwerplagen.

Om een effect van lichtbundels te bekomen, dien je een lichtbron (Gloeilamp of Spot) in de tekening te plaatsen en in het Infopalet de optie Lichtbundel aan te vinken.

Effect lichtbundels

Renderworksachtergronden

Renderworksachtergronden creëren